Detalii de care sa tii cont atunci cand alegi inelul de logodna

Data:

Share post:

Alegerea unui inel de logodna se poate dovedi cea mai complicata parte a cererii in casatorie, mai ales pentru persoanele care nu stiu catre ce sa se orienteze. Cea mai populara varianta este reprezentata de inele de logodna cu diamante, insa nu este suficient sa se stie ce tip de inel va fi potrivit, pentru ca sunt si alte detalii de luat in calcul.

Nu te lasa prins de un trend

Un inel de logodna ar trebui sa fie un simbol atemporal clasic al iubirii care va dura pentru totdeauna, asa ca scopul ar trebui sa fie acela de a gasi piatra care sa se potriveasca perfect pentru viitoarea logodnica.  In acest sens, pot fi verificate bijuteriile pe care deja le are pentru a determina ce prefera. Ar fi mai bine aur sau platina? Poarta bijuterii statement sau opteaza pentru bijuterii minimaliste? In functie de raspunsul la aceste intrebari se va alege si bijuteria perfecta. Ar trebui sa fie stabilit si pe ce mana se poarta inelul de logodna inainte de a alege aceasta bijuterie pentru cererea in casatorie.

Piatra nu trebuie sa fie neaparat perfecta

Cele mai citite articole

Expertii in diamant vorbesc adesea despre cei patru factori de evaluare a unui diamant – culoare, taietura, claritate si carate, dar notarea diamantelor ar trebui sa fie doar unul dintre multi factori in luarea deciziilor. Nu este nevoie de o piatra D Flawless pentru a crea un inel frumos. Este mai bine ca o piatra sa fie judecata si analizata dupa senzatia pe care o transmite, mai degraba decat dupa gradul GIA (diamantele sunt clasificate de la D la Z de catre Institutul Gemologic) pe care a primit-o. Gradul poate servi ca punct de plecare, dar nu ar trebui sa fie singurul factor determinant.

Marimea este importanta, insa nu chiar atat de importanta!

Nu este musai sa fie aleasa cea mai mare piatra, decat daca dimensiunea acesteia joca un rol foarte important in viziunea viitoarei logodnice.  In acest caz, trebuie sa fie tratate cu mare atentie optiunile. Foarte multe persoane care aleg pietre mari, renunta la calitate si la claritate.

Chiar si cei din industria de bijuterii au observat aceasta tendinta. Acum, inelul este mai mult o extensie a stilului personal al persoanei si, uneori, asta inseamna ca renunta intentionat la anumite aspecte, inclusiv la stralucirea diamantelor.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...