Reguli de aur pentru un casting reusit

Data:

Share post:

Uneori, unei persoane ii este destul de greu sa fie in forma maxima atunci cand se prezinta la un casting. Insa, respectand regulile de mai jos, acest lucru este posibil.

Textul

Un text stiut este un text care a fost repetat de mai multe ori. Un mic sfat: sa se citeasca textul si apoi sa se inregistreze. Un lucru care permite doua moduri de invatare simultane (audtiv si vizual). Orice agentie de casting ai alege, aceasta te va sfatui sa cunosti textul necesar inainte de a participa la casting. Avantajul metodei mentionate mai sus este acela ca textul de memorat se poate transporta oriunde. O simpla casca audio este de ajuns.

Portofoliul

Este o unealta indispensabila pentru ca o persoana sa se faca cunoscuta. Mai mult decat un simplu album foto, un portofoliu trebuie sa capteze ceea ce il face unic pe artist, ajutandu-l totodata sa se puna in valoare. 

Datorita unor poze reusite, datorita unui portofoliu bine pus la punct, se opereaza primul contact dintre artist si directorul de casting. Pozele ar trebui sa fie schimbate in mod regulat, minim o data-de doua ori pe an.

Punctualitatea

Cele mai citite articole

Cel care participa la casting trebuie sa fie punctual, sa ajunga cu minim cinci minute inainte de ora stabilita. In timpul ramas pana la inceperea castingului acesta poate discuta fie cu asistentul, fie cu ceilalti care se afla in sala de asteptare. Astfel, va aduna o multime de informatii utile.

Look-ul

Cel care participa la un casting trebuie sa fie cat mai discret cu putinta pentru a nu atrage atentia in mod inutil si pentru a se concentra cat mai bine pe interpretare. Daca se opteaza pentru o tinuta alcatuita din negru si o alta culoare neutra, nu se va da gres. Se vor evita culorile puternice, dungile, imprimeurile mari, bijuteriile impozante si machiajul strident.

Self-tape sau castingul de la distanta

Exista situatii in care castingul are loc in alta tara sau poate echipa a optat pentru un casting online. In acest caz intervine self-tape-ul, posibilitatea ca participantul sa isi filmeze singur proba de casting.

Nu este deloc complicat, participantul primeste structura probei si instructiuni si mai apoi trimite inregistrarea probei.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...