Cum se aleg usile de interior? Un mic ghid

Data:

Share post:

Pe piata exista o gama variata de usi de interior. Se pot alege astfel usi de interior din aluminiu, din PVC din lemn si de ce nu, din sticla! Se poate alege de asemenea un model mai clasic sau unul culisant. Dar, indiferent de modelul ales, cel mai bine ar fi sa se tina cont de unele criterii practice sau estetice.

De ce trebuie sa se aleaga usile de interior?

O noua usa de interior este cea care va delimita sau va inchide spatiul in mod diferit. Chiar daca circulatia sau luminozitatea sunt lucruri importante atunci cand vine vorba despre amenajarea unui spatiu, alegand usi porta doors, vei alege un spatiu inchis pentru ca acesta sa fie mai cosy si mai intim.

Alegerea designului: usi din aluminiu si semivitrate.

Usile de interior din aluminiu prezinta marele avantaj de a nu necsita o intretinere prea complicata. In plus, aluminiul este insensibil la razele UV. Nu isi pierde deci culoarea sau stralucirea odata cu trecerea timpului deci iti permite sa te bucuri de o buna longevitate. Este cea mai buna alegere si pentru siguranta casei.

Avantajele usilor de interior semivitrate.

Cele mai citite articole

Daca se vrea o estetica mai calduroasa, sunt modelul de usi de interior cel mai potrivit. Au avrantajul de a lasa sa treaca lumina prin ele. Dar, trebuie sa se aleaga mai ales pentru incaperile unde nu este nevoie de intimitate.

O alegere clasica- usile din lemn.

O usa de interior din lemn este o valoare sigura. Foarte calduros, lemnul este de altfel un material care se foloseste cel mai mult pentru case. Este si un bun izolant in acelasi timp. 

Usile glisante

Usile cu balamale sunt inca cel mai frecvent tip de usa pentru interior. Cu toate acestea, in unele cazuri, modelele glisante sunt o idee buna.

Avantajele usilor glisante

Primul lucru care trebuie spus despre usile glisante interioare este ca acestea optimizeaza spatiul. Datorita absentei miscarii, se poate economisi aproximativ 1 m2: un punct deloc neglijabil in incaperile care sunt adesea prea mici, cum ar fi baia.O usa glisanta poate fi folosita si pentru a imparti spatiul dintr-o camera. De exemplu, se poate crea si izola un spatiu de birou intr-un dormitor.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...