Ce este semanatoarea de plante prasitoare si cand este aceasta folosita? 

Data:

Share post:

Sectorul agricol este unul foarte vast, motiv pentru care acesta presupune efectuarea unor lucrari agricole diverse, pentru care sunt folosite utilaje si echipamente adaptate atat tipului de lucrari, cat si tipului de culturi agricole pentru care sunt necesare acestea. 

Un exemplu de astfel de utilaje agricole este si semanatoarea de plante prasitoare, care este folosita, dupa cum ii spune si numele, pentru semanarea unei anumite categorii de plante. Aceasta are rolul de a usura si eficientiza activitatea de cultivare efectuata de agricultori. 

Ce sunt plantele prasitoare si cand trebuie semanate acestea? 

In categoria plantelor prasitoare intra toate cele care se cultiva in randuri distnatate, astfel incat sa permita prasitul, o activitate agricola efectuata pentru indepartarea buruienilor si plantelor daunatoare pentru culturi. Printre acestea se afla atat porumbul si floarea soarelui, cat si sfecla de zahar sau soia. 

Cele mai citite articole

Cum aceasta categorie de plante are nevoie de o oarecare umiditate a solului si de o temperatura de aproximativ 10 grade pentru a incepe germinatia, perioada in care se incep lucrarile de semanat pentru plantele prasitoare este, de obicei, primavara devreme. Pentru ca aceste lucrari sa fie finalizate intr-un timp scurt si intr-un mod cat mai eficient, agicultorii folosesc semanatoarele de plante prasitoare. 

Cum functioneaza semanatoarele de plante prasitoare? 

Calitatea culturii si cantitatea recoltata sunt influentate in mare masura de lucrarile agricole efectuate, motiv pentru care agricultorii trebuie sa efectueze la timp toate lucrarile necesare si, cat mai eficient. Tocmai de aceea sunt folosite utilajele agricole si pentru efectuarea lucrarilor pentru suprafetele mici de teren. 

In ceea ce priveste semanatoarele de plante prasitoare, acestea au fost folosite initial pe terenuri cu o suprafata plana si foarte intinsa, numai ca de-a lungul timpului au fost imbunatatite astfel incat sa poata fi mai mobile si mai usor de manevrat pe diferite tipuri de teren. 

Aceste semanatori sunt folosite pentru a elimina buruienile si pentru a desface solul pana la o anumita adancime, facilitand cresterea si dezvoltarea plantelor, fara amenintari din partea plantelor daunatoare. Semanatoarele sunt dotate si cu un buncar pentru semintele care urmeaza sa fie cultivate, ceea ce ajuta la eficientizarea lucrarilor. 

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...

Adevarul despre uleiul din turte de masline

Introducere in lumea uleiului din turte de maslineUleiul obtinut din turtele de masline este un produs mai putin...