In ce situatii este recomandat laptele praf? Iata ce spun specialistii!

Data:

Share post:

Hranirea optima a bebelusului joaca un rol extrem de important pentru sanatatea si buna dezvoltare a acestuia, laptele matern avand in compozitia sa numerosi nutrienti si vitamine care duc la o alimentatie corecta. 

Cu toate acestea, exista situatii in care hranirea nu se mai poate realiza doar de la sanul mamei, fapt care-i determina pe parinti sa apeleze la asa numitul lapte praf, singura alternativa sanatoasa a laptelui matern. Cu toate acestea, foarte multe mamici se intreaba cand anume este recomandat sa se treaca la hranirea cu laptele praf, acest informatii urmand sa fie expuse in articolul de fata.

Cand se recomanda hranirea cu lapte praf?

De regula, hranirea cu lapte praf se recomanda bebelusilor care au depasit varsta de 4-6 luni de viata, deoarece este indicat ca in perioada respectiva acestia sa consume lapte provenit de la mama. Si totusi, exista anumite situatii cand acest aspect nu poate fi dus la buna indeplinire, fapt pentru care un medic pediatru va trebui sa sugereze cea mai buna alternativa de abordare, deoarece micutului s-ar putea sa nu i se potriveasca orice formula. 

Cele mai citite articole

La fel ca in cazul anterior, exista posibilitatea ca laptele matern sa nu mai fie suficient dupa o anumita perioada de timp, fapt care o determina pe mamica sa apeleze la suplimentele de lapte praf. Exista, totusi, posibilitatea ca micutul sa nu accepte din prima formula respectiva, fapt pentru care se sugereaza urmatoarele sfaturi:

  • sa se introduca un program de alaptare prestabilit de un medic pediatru, prin aceasta modalitate bebelusul avand posibilitatea de a se invata cu noua sa alternativa de hrana.
  • in primele zile sa se evite hranirea bebelusului cu lapte matern deoarece ii cunoaste mirosul si va tinde sa doreasca sa fie hranit in continuare cu acesta.

Laptele praf mai este recomandat si in situatiile in care mama este nevoita sa-si reia cariera profesionala mai curand decat planificase.

In concluzie, acestea sunt situatiile in care specialistii recomanda ca hranirea bebelusului sa fie trecuta de la laptele matern la laptele praf.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...