Iustin Paraschiv a ales energia verde, ca un mijloc de eficientizare a activității grupului de firme Carmistin

Data:

Share post:

Iustin Paraschiv a decis încă din 2022 ca să investească în surse de energie regenerabilă, deschizând astfel noi linii de dezvoltare sustenabilă pentru activitățile economice ale prestigiosului grup de firme Carmistin. 

De ce investește Carmistin în fotovoltaice?

Investiția în centrale proprie fotovoltaice, care sunt în măsură ca să permită o autonomie din ce în ce mai ridicată față de furnizorii de curent electric tradiționali, deși acum este una importantă din punct de vedere financiar, își va dovedi eficiența în anii ce vor urma. Asta cu atât mai mult cu cât se pare că actuala criză energetică este departe de a se finaliza.

În concret, proiectul de mare anvergură prevede instalarea a nu mai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice de care să beneficieze 18 unități ale grupului Carmistin. Cu ajutorul energiei verzi se va putea reduce foarte mult amprenta de carbon, cu efecte favorabile asupra mediului înconjurător.

Energia regenerabilă poate fi utilizată cu deplin succes în sistemele de producție agricolă și alimentară pentru a reduce treptat dependența de combustibilii fosili și emisiile de gaze cu efect de seră, care contribuie la schimbările climatice nocive. Există mai multe modalități în care energia regenerabilă poate fi integrată în sistemele agricole și alimentare, precum ar fi:

  • utilizarea de energie solară (de exemplu panouri fotovoltaice) pentru irigarea culturilor și alimentarea cu energie a instalațiilor de procesare alimentară;
  • utilizarea de energie eoliană pentru a alimenta pompele de irigare și alte echipamente utilizate în agricultură;
  • utilizarea de biomasă, precum ar fi resturile vegetale sau deșeurile alimentare, pentru a genera electricitate și căldură pentru ferme și uzine de procesare alimentară;
  • utilizarea de energie hidroelectrică pentru a alimenta echipamentele agricole și instalațiile de procesare alimentară.

Chiar acum Iustin Paraschiv s-a orientat spre panourile fotovoltaice, cu siguranță vor urma și alte proiecte interesante cu privire la alte surse de energie regenerabilă.

Este normal ca să fie așa, deoarece folosirea acestor surse de energie verde poate ajuta la reducerea costurilor energiei și a emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la un mediu mai sănătos și la o agricultură mai sustenabilă.

Cele mai citite articole

În plus, există un interes crescător pentru soluții de agricultură durabilă, precum ar fi agricultura regenerativă, care folosește metode de cultivare care pot restaura solul și crește productivitatea, în același timp în care reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

O mare importanță se pune acum pe reducerea amprentei de carbon.

Ce este amprenta de carbon?

Amprenta de carbon se referă la emisiile de gaze cu efect de seră (GHS) generate de o organizație, individ sau activitate. Aceste emisii sunt cauzate de utilizarea combustibililor fosili, precum ar fi petrolul, gazele naturale și cărbunele, pentru a produce energie, precum și de diverse activități economice, inclusiv agricultura, nu doar industria și transportul.

Amprenta de carbon poate avea un impact negativ asupra mediului, deoarece efectul de seră contribuie la schimbări climatice: creșterea temperaturii globale, schimbările de precipitații, extinderea deșertificării. De asemenea, poate avea efecte negative asupra biodiversității, a resurselor de apă și a sănătății umane.

Printre metodele ce pot să fie folosite în scopul de a reduce amprenta de carbon avem inclusiv eficientizarea energetică, utilizarea de surse de energie regenerabilă, reducerea emisiilor din agricultură și industrie, și modificarea comportamentului consumatorilor în privința alimentelor pe care le consumă. În acest sens, s-a propus și implementat un sistem de comerț cu carbon ca metodă pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră prin plata pentru emisii.

Așadar, amprenta de carbon poate avea consecințe negative asupra mediului și necesită o abordare integrată pentru a o reduce și în acest sens a proteja mediul în care trăim în prezent și în care vor trăi generațiile următoare.

Iustin Paraschiv și întreaga conducere Carmistin au înțeles prea bine aceste deziderate ale epocii actuale și vor acționa pentru a contribui activ la desfășurarea unei activități economice eco-friendly.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

Adevarul despre uleiul din turte de masline

Introducere in lumea uleiului din turte de maslineUleiul obtinut din turtele de masline este un produs mai putin...

Care sunt resursele naturale cele mai exploatate in ziua de azi

Care sunt resursele naturale cele mai exploatate in ziua de aziIntr-o lume in continua evolutie tehnologica si economica,...

Cum putem proteja fiecare dintre noi mediul înconjurător?

Protejarea mediului înconjurător a devenit o responsabilitate globală, care nu poate fi realizată fără implicarea fiecăruia dintre noi....