Ce este tinctura de rostopasca?
Tinctura de rostopasca este un tratament naturist obisnuit, obtinut din planta medicinala cu acelasi nume, cunoscuta si sub denumirea de Radacina de Coada Soricelului. Radacina de rostopasca contine diverse substante biologic active, printre care se numara: taninuri, saruri minerale, flavonoide, compusi polifenolici si saponine. Acestea au proprietati antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii, fiind utilizate ca un tratament naturist pentru anumite afectiuni.
Beneficiile tincturii de rostopasca
Principalul beneficiu al tincturii de rostopasca este actiunea sa antiinflamatorie. Taninurile si sarurile minerale din aceasta tinctura sunt antioxidanti puternici si au proprietati antiseptice, reducand inflamatiile si durerile, precum si simptomele de infectii ale tractului respirator. Tinctura de rostopasca este utilizata pentru tratarea unor afectiuni, cum ar fi: laringita, faringita, sinuzita, astmul bronsic, febra, dureri de gat si dureri musculare.
Alte beneficii
Pe langa actiunea sa antiinflamatorie, tinctura de rostopasca are proprietati antivirale si antibacteriene. Aceasta tinctura poate fi folosita ca tratament pentru infectii, cum ar fi: herpesul, boala Lyme, psoriazis, gonoreea si alte infectii ale tractului urinar. De asemenea, aceasta tinctura are proprietati antifungice, putand fi utilizata pentru tratarea infectiilor fungice, cum ar fi candidoza. Acest tratament naturist poate fi, de asemenea, folosit pentru tratarea problemelor intestinale, cum ar fi diareea, stomacul iritabil si constipatia.
Atentionari
Cele mai citite articole
In ciuda propriertatilor sale benefice, tinctura de rostopasca poate cauza anumite efecte adverse, in special in cazul persoanelor cu afectiuni renale sau hepato-biliare. Acest tratament poate prezenta proprietati toxice si poate interactiuna cu unele medicamente, printre care se numara medicamentele pentru diabet si medicamentele anticoagulante. De aceea, inainte de a incepe un tratament cu tinctura de rostopasca, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a va asigura ca acest tratament este sigur si potrivit pentru dumneavoastra.
Dozaj si administrare
Doza recomandata pentru tinctura de rostopasca este de 30 picaturi, diluate in putina apa, de 2-3 ori pe zi. Tratamentul cu tinctura de rostopasca poate dura intre 1 si 3 saptamani. Acest tratament trebuie sa fie intrerupt dupa 3 saptamani si nu trebuie reluat decat dupa o perioada de 3 luni. Uneori, medicii pot recomanda tratamente cu tinctura de rostopasca pentru mai mult de 3 luni, dar acest lucru trebuie discutat in prealabil cu un medic.
Cum sa prepari tinctura de rostopasca
Pentru a pregati acest remediu naturist, aveti nevoie de: 100 de grame de radacina de rostopasca, 500 de ml de alcool de calitate medicala (de preferat alcool de 40-50 de grade) si un vas curat. Radacina de rostopasca trebuie curatata, spalata si maruntita, apoi turnata intr-un vas curat si acoperita cu alcool. Vasul trebuie apoi acoperit cu un capac etans si pastrat intr-un loc ferit de lumina timp de 3 saptamani. Dupa acest timp, tinctura de rostopasca poate fi strecurata si pastrata in recipiente intunecate.
Concluzie
Tinctura de rostopasca contine diverse substante biologice active care au proprietati antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii. Principalele beneficii ale acestui tratament naturist sunt actiunea sa antiinflamatorie, antivirala si antibacteriana. Acesta poate fi folosit pentru tratarea unor afectiuni, cum ar fi laringita, faringita, sinuzita, astmul bronsic, herpesul, boala Lyme, psoriazis si candidoza. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza tinctura de rostopasca, deoarece aceasta poate interactiona cu anumite medicamente si poate prezenta proprietati toxice.