Care sunt avantajele aduse de jucariile din lemn?

Data:

Share post:

Jucariile din lemn sunt din ce in ce mai populare si mai apreciate in ultimii ani. O popularitate care merge mana in mana cu dezvoltarea unei anumite constiinte estetice, dar nu numai. Mai multe motive imping din ce in ce mai multi parinti sa aleaga jucariile din lemn.

Care sunt avantajele aduse de jucariile din lemn?

Un atu estetic. Alegand jucarii din lemn se vor alege in acelasi timp jucarii cu un aspect vintage, autentic si indemodabil. Sunt jucarii care aduc un plus de nostalgie si de melancolie pentru parinti sau bunici, aducandu-le cu drag acestora aminte de copilarie. De asemenea, culorile acestor jucarii sunt mai blande sau mai neutre, fata de cele din plastic. 

Jucariile din lemn sunt rezistente. Soliditatea este un alt atu major al jucariilor din lemn. Un lucru foarte bun atunci cand se stie ca toti copiii adora sa tranteasca, sa lanseze sau chiar sa rontaie jucariile. 

Cele mai citite articole

Dar, jucariile din lemn nu rezista doar cazaturilor, ci si timpului care trece. Sunt jucarii indemodabile care se pot transmite din generatie in generatie si chiar daca sunt putin mai scumpe fata de cele din plastic, sunt cea mai buna investitie pe termen lung, care se poate rentabiliza destul de repede.

Sunt un aliat al sanatatii. Jucariile din lemn sunt compuse din materiale naturale care nu sunt deloc nocive pentru copii, mai ales pentru cei mai mici. Dar, trebuie sa fie de cea mai buna calitate si trebuie sa fie in cea mai buna stare. 

Cel mai bine ar fi sa se privilegieze jucariile din lemn masiv.  In ceea ce priveste sanatatea, este adevarat ca jucariile din plastic nu au o reputatie atat de buna din cauza compozitiei lor mult mai putin naturale. Metalele grele, alergenii si alte componente chimice se numara, intr-adevar, printre produsele toxice folosite uneori la fabricarea jucariilor din plastic.

Aspectul ecologic. Un alt atu important al jucariilor din lemn este aspectul lor ecologic. Sunt jucarii care respecta deci planeta. Un material nobil si natural, lemnul este extras pentru jucarii intr-o maniera responsabila, pastrandu-se biodiversitatea planetei.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...