De ce merită a fi luată în considerare recoltarea celulelor stem la naștere?

Data:

Share post:

Recoltarea celulelor stem reprezintă un subiect tot mai des abordat în cadrul familiei. Fiecare femeie însărcinată are posibilitatea de a alege împreună cu partenerul de viață dacă să efectueze această procedură sau nu. Din păcate, numeroși părinți nu cunosc foarte multe informații despre avantajele recoltării celulelor stem, pierzând șansa unică de a asigura un viitor medical copilului lor. 

De ce merită luată în considerare recoltarea celulelor stem?

Recoltarea celulelor stem este o procedură care se poate efectua doar în momentul nașterii, fiind necesară recoltarea acestora din sângele de la nivelul cordonului ombilical. 

Procedura implică recoltarea sângelui și stocarea acestuia în banca de celule stem Biogenis, ca ulterior să fie posibilă realizarea imediată a unei terapii folosind aceste celule, în cazul în care este necesar.

Un mare sprijin pentru părinți este Biogenis, banca de celule stem, care oferă servicii premium în domeniul recoltării celulelor stem. Biogenis face parte din Grupul FamiCord,  cel mai mare grup de bănci de celule stem la nivel european. Aceasta este cunoscută și apreciată la nivel național pentru serviciile sale de top și sprijinul său oferit părinților în privința recoltării și utilzarii celulelor stem.

Cele mai citite articole

Cei care se pregătesc să devină părinți trebuie să aibă în vedere această procedură, ea având scopul de a îi oferi copilului un viitor medical sigur în cazul apariției unor complicații sau a unei afecțiuni ce implică un transplant de celule stem. 

Din moment ce viitorul este imprevizibil, părinții au șansa unică de a asigura un viitor sigur pentru copilul lor și nu numai. Aceste celule stem dețin proprietăți unice de reînnoire sau înlocuire a celulelor lezate, ele putând să se diferențieze în celule specializate. Celulele stem pot fi folosite pentru:

  • transplanturi autologe – cel care donează este de fapt cel care primește celulele recoltate;
  • transplanturi alogenice – implică folosirea celulelor stem compatibile cu o altă persoană (spre exemplu, un frate sau soră, compatibil  cu pacientul).

Cu alte cuvinte, celule stem recoltate de la nivelul cordonul ombilical pot fi utilizate atât pentru copilul de la care au fost recoltate, cât și pentru membrii familiei acestuia, cu condiția ca aceștia să indeplineasca criteriile de compatibilitate.

Terapiile cu celule stem se află într-o continuă dezvoltare, iar până în prezent acestea au fost utilizate pentru tratarea bolilor oncologice și hematologice, dar și pentru autism și paralizie cerebrală. De asemenea, celule stem sunt folosite la scară largă pentru refacerea țesuturilor osoase, a neuronilor sau articulațiilor, ele fiind celule tinere cu potențial uriaș în astfel de cazuri.

Prin urmare, recoltarea de celule stem este o procedură ce trebuie discutată și luată în vedere de către părinți. Luând decizia de recoltare a celulelor stem la naștere, părinții îi vor putea asigura copilului un viitor mai sigur  din punct de vedere medical.

Cele mai citite articole

Articole asemănătoare

Cum se reciclează anvelopele?

Anvelopele uzate reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu cu care se confruntă societatea modernă. În...

Care sunt resursele oceanului planetar

Introducere in resursele oceanului planetar Oceanele acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului si joaca un rol crucial in sustinerea...

Tot ce trebuie sa stii despre compostarea deseurilor

Introducere in compostarea deseurilor Compostarea este un proces biologic de descompunere a materialelor organice precum resturi vegetale, frunze, resturi...

În ce mod sunt radiografiile dăunătoare mediului

Radiografiile, o unealtă esențială în domeniul medical, permit diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, însă impactul lor...